Svet-Stranek.cz
tetovací studio
Hanys tattoo

Tetování:tetovací studio

Tetování

Tetování

Už při pouhém vyslovení slova, které označuje trvalé a barevné prorývání lidské kůže, se nabízí mnoho asociací, záleží na tom, kdo o tetováži přemýšlí.

Naše touha zdobit sama sebe je jednou z nejzákladnějších cest, která lidský rod odlišuje od ostatních tvorů. Tetování, at' už slouží pro magické účely, rozlišuje kmenové příslušenství, symbolizuje postavení, ovlivňuje sexuální přitažlivost, nebo prostě krášlí, je jedním z nejstarších a nejuniverzálnějších výrazů této touhy.

Málokteré zdobení nebo módní trend je tak rozporuplný, aby na jedné straně vzbuzoval bezmezné nadšení a na straně druhé znechucený odpor. Tato pradávná forma úpravy těla, zvláštní fyzická mutilace, má v sobě stále něco mysteriózního, něco, co stojí proti onomu běžnému stavu a dokonalému přírodnímu výtvoru, jakým člověk je.

Tři úspěšné monoteistické systémy (křest'anství, islám a judaismus) navíc tetováž výslovně zakazují, čímž jí dodávají i jistý protináboženský punc zakázaného.

Kromě toho má snaha pozměnit své tělo, udělat se jiným a dotvořit sama sebe skrze pouštění krve, v sobě zvláštní, dá se říci i vzrušující, moment, který jinému krášlení schází. Změna je navíc trvalá a vykoupená dobrovolně podstoupenou bolestí, díky níž se jedinci dostává vytoužené krásy, vnitřního uspokojení a třeba i uznání okolí, k němuž svým zdobením promlouvá.

Tetování může sdělovat i pocity, status i charakter nositele, podvědomě je mnohdy vnímána jako známka čehosi nespoutaného a rebelantského.

Tetování bylo jedním z nejranějších umění vytvářených lidským pokolením, dnešní doba ho rozšířila mezi všechny země i kultury, nosí ho ženy i muži, bohatí i chudí, slavní i prostí, každý má dnes možnost vyjádřit svou volbu trvalého zkrášlení či společenského postavení skrze techniku zavádění pigmentu pod vlastní kůži.

Tetování je jedinečná, nesnadná forma umění, musí existovat na stále se měnícím, napínajícím se, pohybujícím se, žijícím plátně. Tetování s Vámi prochází celým životem, nikdo Vám ho nemůže vzít, zůstává s Vámi až do smrti.

Při konečné analýze-tetování je vrcholem zdobení.
Permanentní tetování:

Přemýšlíte nad tím, zda nevylepšit své tělo tetovanou ozdobou a nejste si jisti, zda by Vás zvolený motiv neomrzel a tetování se nestalo přítěží? Tetování se vám líbí, ale spojit zbytek svého života s vybraným motivem je pro Vás příliš závazné rozhodnutí?

V takovém případě jistě s radostí uvítáte zjištění, že i v místě Vašeho bydliště, či v jeho blízkosti se vyskytuje kosmetické studio nabízející vedle klasických služeb i takzvané dočasné tetování, na 3-8let.

Většina váhajících se po takovém zjištění k lákavému a dlouhodobě nezávazném rozhodnutí přikloní a dá přednost kosmetickému salonu před profesionálním tetovacím studiem. Budete k nim patřit po zjištění reálných pravd a zkušeností i Vy?

Jestliže o dočasném tetování uvažujete a nechcete dát na reklamu, která často nabízí i nemožné v rámci zisku, jistě Vás zajímá jak to s dočasným tetováním probíhá ve skutečnosti.

Existuje reálná šance, že skutečně zmizí, či je jeho dočasnost pouze reklamní podvod provozovatelů kosmetických salonů, schopných tvrdit neinformovaným zákazníkům nereálné informace o poskytovaných službách?

Jako tatér jsem se při své praxi setkal s mnoha lidmi poškozenými sliby kosmetiček, že jejich práce nejpozději do pěti let zmizí a často jsem opravoval rozpité a zpola vybledlé práce, které na pokožce svých majitelů už dávno neměly být patrné.

Jaká je vlastně skutečnost a proč dočasné tetování nezmizí tak jak by mělo?

Při kosmetickém tetování se používají méně stálé barvy, než u klasického, určené původně na permanentní make-up. Časem ztrácejí na jasnosti a částečně se vytrácejí, nikdo však nemůže zaručit jejich úplné viditelné vymizení z organismu.

Tetování obrázků na různé části těla musí totiž být prováděno podstatně hlouběji než pouhé stíny při permanentním make-upu, tudíž reaguje časem úplně jinak než u klasické tetování.

Podstatný vliv na rozdílnost trvanlivosti barev má i umístění tetování. Pokožka na obličejové části má zcela jinou strukturu než ostatní části těla, protože je vystavena přírodním vlivům, jako je slunce, vítr, mráz, náhlé změny teplot, což znamená, že se musí častěji obměňovat, to má za následek horší vlastnosti při tetování a větší nestálost pigmentů.

Z těchto důvodů takzvané dočasné tetování nezmizí, ale pouze velmi výrazně ztratí na kvalitě a to většinou po velmi krátké době od zhotovení.

Faktem také, pouze s malými výjimkami, zůstává výrazný rozdíl v umělecké hodnotě prací kosmetiček, které mají tetování pouze jako vedlejší činnost a profesionálních tatérů, kteří zasvětili svůj život tomuto krásnému a umělecky hodnotnému řemeslu.

Zvažte tedy důkladně, zda navštívíte profesionální tetovací studio s praxí, které Vám zaručí kvalitní práci a stálost barev, či poloamatérský kosmetický salon, jenž ve většině případů nevlastní ani kvalitní tetovací vybavení, ani umělecky nadanou pracovní sílu.